Kaç Çeşit Basınç Sensörü Vardır

Kaç Çeşit Basınç Sensörü Vardır

Eriyik Basınç Sensörü ve Plastik Basınç Transmitteri gibi tüm cihazlarımız hakkında...

Basınç sensörü almak isteyen insanların birçoğu hangi basınç çeşidini alacağını bilememektedir. Teknolojinin hızla gelişmesi ile de birçok basınç mekanizmaları üretilebilmektedir. Biz firma olarak tüm müşterilerimize Eriyik Basınç Sensörü ve Plastik Basınç Transmitteri gibi tüm cihazlarımız hakkında kullanılabilirliklerini aktarıyor; yaptıkları işe göre de en uygun olan sensörlerin hangileri olduğu konusunda onlara danışmanlık hizmeti sunuyoruz.  Ancak bugün size dört sensörün kullanım alanlarından ve etkilerinden bahsedeceğiz.

Gerinim Ölçer Basınç Sensörü:  Medikal alanlarda, barometrelerde ve ölçümlerde sıkça kullanılır. Esnek diyaframlara uygulanan bu sensörde amaç uygulanan kuvvete nazaran makinenin gerinimini düzenli bir şekilde ölçebilmek.

Kapasitif Basınç Sensörü: Kapasitif özelliği gösteren diyaframlara ayarlanan bu ürün belli başlı değişikliklerden sonra cihazlara eklenebilmektedir. Buradaki amaç uygulanan basınca göre sensörün değişim göstererek cihazları kontrol altında tutabilmesidir.

Kapasitif Fark Basınç Sensörü: Kapasitif sensörle aynı özelliği gösteren bu cihaz sadece iki farklı ölçüm yapabilme hususunda ayrılmaktadırlar. Esneme özellikleri yine aynı iken burada basınç iki şekilde çıkış noktasından ölçüm alabilmektedir.

Piezoelektrik Basınç Sensörü: Hemen hemen tüm sektöreler de en çok tercih edilen sensörler arasında yer almaktadır. Hem kullanışlı olması hem de dayanıklı olması firmaların en çok tercihini kullandığı ürünler arasına girmesine yardımcı olmaktadır. Bu Basınç Sensörü cihaz, piezoelektrik etkisi ile ölçüm yaparak kayıt oluşturmaktadır.

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı