Diyafram Malzeme Seçimi

Diyafram Malzeme Seçimi

60 yılı aşkın bir süredir, Eriyik Basınç Sensörleri dünyanın çeşitli uygulamalarında kullanılmaktadır.

60 yılı aşkın bir süredir, eriyik basınç sensörleri dünyanın çeşitli uygulamalarında kullanılmaktadır. Ekstrüzyonda kullanılan eriyik basınç sensörü için orijinal patent sahibi olan MPS , plastik pazarının sürekli değişen taleplerini karşılamak için dünya çapında yatırımlara devam etmektedir.
 
MPS eriyik basınç sensöründe kullanılan diyafram malzemesinin seçimi, eriyik basınç sensörünün kullanılacağı uygulamaya bağlıdır. Önce soruyu sormalıyız, eriyik basınç sensörü saf bir malzeme veya bir malzeme karışımı ile temas ediyor mu? Daha sonra, her bir polimer bileşeninin sınıflandırmasına dayanarak bu malzemelerin özelliklerini dikkate alacağız.
 
Polimerlerin sınıflandırılması termoplastikler, elastomerler, termoplastik elastomerler ve termosettir. Bu sınıflandırmalar içindeki çeşitli polimer aileleri Poliolefinler, Poliesterler, Üretanlar ve Amidlerdir.
 
Termoplastik ve elastomer işleme, ekstrüzyon, enjeksiyon kalıplama ve sıkıştırma kalıplama gibi yöntemleri içerir. Hepsi bu işlemlerde basınç ölçümü ve kontrolü sağlamak için basınç sensörleri kullanır.
 
MPS basınç sensörleri, bu ortamlara dayanacak ve uygulamaya uygun doğru niteliklerin seçilmesi koşuluyla yıllarca güvenilir hizmet sunmak üzere tasarlanmıştır.
 
 
Malzeme Yapışkan mı ? Aşındırıcı mı?  Proses Sıcaklıkları Nedir?
 
Örneğin: uygulama polipropilen kullanıyorsa, MPS seçilen basınç sensörü üzerindeki standart diyafram seçeneğimizi önerecektir.
 
Standart diyaframımız, aşındırıcı malzeme akışına karşı iyi duran ve ekstrüzyon ortamlarının çoğunda güvenilir olan Dymax ® kaplı paslanmaz çeliktir (15-5PH).
 
Proses uygulaması, bir elastomer (TPE) gibi standart diyaframımıza yapışacak malzeme gerektiriyorsa, bu yapışmayı önlemek için bir titanyum nitrit kaplama (TiN) önerebilir veya malzemenin diyaframı deforme etme yeteneğini sınırlayabiliriz.
 
Diğer uygulamalar korozif özelliklere sahip polimerler, floropolimerler (PTFE veya FEP) gibi standart diyaframımızın oksidasyon nedeniyle uzun süre dayanmayacağı malzemeler kullanabilir. MPS, Inconel veya Hastelloy gibi farklı bir diyafram malzemesinin kullanılmasını önerebilir.
 
Diyafram seçiminde kullanılabilecek malzemeler ve kaplamalar:
 
15-5 PH Dymax ® kaplamalı paslanmaz çelik - Çoğu sensör modelinde standart olarak aşınma direnci ile dayanıklılık sağlar.
 
Hastelloy - Yüksek sıcaklıklarda uzun süre kullanılması önerilmez, korozyon direnci sağlar. 
Inconel 718 - 750 derece F veya daha yüksek sıcaklıklarda kullanılması tavsiye edilen aşınma ve korozyon direnci sağlar.
Dymax ® - Dayanıklı, tescilli yüzey kaplaması, aşınma direnci.
Borofuse- Mevcut en iyi aşınma direnci kaplaması, sadece Inconel'de kullanılabilir
Titanyum Nitrür - Aşınma ve yapışma direnci, çoğu diyafram malzemesinde kullanılabilir.
 
Titanyum Alüminyum Nitrür - Geliştirilmiş aşınma ve yapışma direnci, MPS sensörlerinde standart (inconel diyafram malzemesi)
 
 
Not * Listelenmeyen alternatif malzemeler ve kaplamalar için MPS'ya danışın *
 
MPS , plastik endüstrisi için güvenilir ve uzun ömürlü hizmet sağlayacak basınç sensörü çözümleri üretmeyi taahhüt eder.
Ürünlerimizi geliştirme ve geri bildirimlerinizi teşvik etme fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz!
 
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı