MPS Eriyik Basınç Sensörlerinin Kalibrasyonu

MPS Eriyik Basınç Sensörlerinin Kalibrasyonu

Eriyik Basınç Sensör, bu değeri bir operatör veya enstrümantasyon tarafından gözlemlenebilen bir sinyal çıkışına

Eriyik Basınç Sensörü, bu değeri bir operatör veya enstrümantasyon tarafından gözlemlenebilen bir sinyal çıkışına dönüştürerek fiziksel bir değerin ölçülmesini sağlayan herhangi bir cihazdır. Basınç Sensörleri, operatör güvenliğini korurken operatörlerin proses stabilitesini izlemelerine ve kontrol etmelerine yardımcı olmak için çeşitli uygulamalarda kullanılır.
 
Konumuz plastik ekstrüzyon ve enjeksiyon kalıplamada kullanılan eriyik basınç Sensörüne odaklanmaktadır. Sensörden gelen sinyal çıkışı enstrümantasyon ile kalibre edilmelidir. Bu, basınç ölçümünün doğruluğu ve güvenilirliği için hayati öneme sahiptir.
 
Sıfırdaki sıcaklık etkisini telafi etmek için dönüştürücü bekleme (basınç uygulanmamış) ve çalışma sıcaklığındayken uygun kalibrasyon yapılmalıdır.
 
Tüm MPS basınç transdüserleri sıfır üzerinde bir sıcaklık etkisi derecesi içerir ve bu derece transdüser kılcalındaki seçilen dolgu ortamına bağlı olarak değişebilir.
 
Sıvı doldurma ortamının fiziksel özellikleri, sinyalin sıfır çıkış seviyesinin nerede olacağını etkiler ve aralığı enstrümantasyon ile atarken bu değerin dikkate alınması gerekir ve telafi etmek için ayarlamalar yapılır.
 
 
Bu ayar, sıcaklık etkisinin tartıldığınız ürünün paketine eşdeğer olduğu bir terazi üzerinde bir Dara belirlemeye benzer.
 
 
3 sıvı dolum seçeneği için yayınlanan sıcaklık etkisi aşağıdaki gibidir:
 
Hg = 15 psi / 100 ° F veya 27 psi / 100 ° C 
Yağ = 36 psi / 100 ° F veya 65psi / 100 ° C 
NaK = 30 psi / 100 ° F veya 54psi / 100 ° C
 
Bu değerlere dayanarak, işlemin çalışma sıcaklığında kalibrasyon yaparak cihazın sinyal girişini sıfır olarak kabul edecek şekilde yapılandırılması gerekecektir.
 
Örnek: Proses sıcaklığı = 400 ° F, sıfır basınçta 60 psi sinyal çıkışını gösteren Hg tipi sensör *
 
 
* Dönüştürücünün tam ölçek basınç aralığına bağlı olarak, bu kapalı set normal kombine hata spesifikasyonumuza ek olacaktır, bu nedenle% 0,5 kombine hata (+/- 50 psi) içeren 10.000 psi aralığı gerçek görünecektir herhangi bir anda 110psi veya daha fazla ofsete sahip olmak.
 
 
Kalibrasyon yaparken, sinyal çıkışında herhangi bir değişiklik yapılmadığını, sadece çıkışın model spesifikasyonlarının hala tolerans dahilinde olduğunu doğrulamak önemlidir. 
 
MPS cihazları, eriyik basınç sensörleri nin kalibrasyonunu kolay bir süreç haline getirmek için tasarlanmıştır. Göstergelerimiz ve kontrolörlerimiz sinyal çıkışının yüksek ve düşük limitini birkaç tuş darbesiyle test edebilir.
 
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı