Arızalı Basınç Çivileri ile Başa Çıkma

Arızalı Basınç Çivileri ile Başa Çıkma

Akışkan güç sistemlerindeki çoğu transdüser, genellikle basınç yükselmeleri olarak adlandırılan kısa süreli basınç...

Akışkan güç sistemlerindeki çoğu transdüser, genellikle basınç yükselmeleri olarak adlandırılan kısa süreli basınç aşırı yüklerine maruz kalır. Bu ani yükselmeler yeterince şiddetliyse, Eriyik Basınç Sensörü dönüştürücünün çıkışında kalıcı, pozitif bir sıfır kayması meydana gelebilir.
 
Bu ani artışları araştırdıktan sonra, belirli bir alan arızasına neden olan gerçek basınç artışının büyüklüğünü belirlemek için bir laboratuvar yöntemi geliştirdik. Yöntem, basıncın bir sistemde nominal sistem basıncından çok daha fazla yükseldiğini gösterir.
 
Bu prosedürü kullanarak, örneğin, hata analizimiz için kullanıcılarımızdan biri tarafından döndürülen iki dönüştürücünün 19.500 ve 21.500 psi'lik basınç artışlarına maruz kaldığını belirledik. Kullanıcı, sonuçlarımızın kabul edilmesini zor bulduğunu ve küçük bir mucize bulduğunu söyledi. Sistem uygun tahliye vanaları, yastıklı hidrolik bir koç içeriyordu ve sadece 1350 psi çalışma basıncına sahipti. Kullanıcıya basıncın sistem basıncının 14.4 ve 15.9 kat arttığını söylediğimizde, mantık bulgularımıza hükmetti.
 
Bu sorunu çözmek için, transdüser arızaları yaşayan döküm makinelerinin hidrolik sistemlerini test etmek için kullanıcının tesisine bir dijital depolama osiloskopu ve disk kaydedici aldık. Kayıt cihazı, 0,5usec / nokta çözünürlükte ölçüm yapılmasına izin veren otomatik tetikleme fonksiyonuna sahipti. Test sonuçları 5500 ila 20.000 psi'den fazla basınç yükselmesi olduğunu ortaya çıkardı. Test süresi boyunca çalışma basıncı 1250 ve 1350 psi arasında tutuldu.
 
 
Testlerden Sonuçlar
 
Bu testlerin sonuçları ve altı ay sonra aynı yerde yapılan diğer testler bizi çeşitli sonuçlara götürdü:
 
• Hidrolik sistemlerde basınç yükselmeleri meydana gelir. En şiddetli olanlar, pompalar, pistonlar, koçlar, valfler ve kontrol cihazları gibi bileşenlerin neden olabileceği sistem akışındaki hızlı değişikliklerden kaynaklanır.
 
• Hidrolik sıvısında sıkışan hava, ani basınç yükselmelerinin büyüklüğünü arttırdı. Sistemden hava tahliyesi pikleri% 60'a kadar düşürebilir.
 
• Nominal çalışma basıncı sadece 1300 psi olan bir sistemde 20.000 psi'yi aşan basınç yükselmeleri oluşturulabilir. 
 
Eriyik Basınç artışının tipik nabız süresi yaklaşık 0,25 ms'dir. Çoğu emniyet valfi, basınç tahliye komponenti ve boşaltma tapası bu tür kısa süreli geçici gerilimlere yanıt veremez.
 
Eriyik Basınç Dönüştürücü ye iletilen sivri uçun büyüklüğü, sistemdeki konumuna bağlıdır.
 
• Eriyik Basınç Sensörü Basınç düşürücüler, dönüştürücünün dayanması gereken başlığın büyüklüğünü etkili bir şekilde azaltır. Snubbers, basınç göstergelerine zarar veren şokları ve titreşimleri durdurur veya emer.
 
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı