Basınç Sensörü Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Basınç Sensörü Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Üretim esnasında mevcut fiziksel basıncın ölçülmesinde etkin olarak kullanılan alet ‘basınç sensörü’ olarak adlandırılmaktadır.

Üretim esnasında mevcut fiziksel basıncın ölçülmesinde etkin olarak kullanılan alet ‘basınç sensörü olarak adlandırılmaktadır. Üretim ve kontrol sırasında oluşturulacak güvenlik önlemleri esnasında tercih edilir. Aynı zamanda sonuca yönelik ortaya çıkacak olan durumun kontrolü de sağlanmış olur. Basınç miktarını sayısal verilere dönüştürmek adına tercih edilir.

Mevcut olarak gerçekleşen durum esnasında farkında olunmayan bir basınç söz konusudur. Kabın ya da makinenin yüzeyinde oluşacak olan bu kuvvet kontrol edilmediğinde istenmeyen sonuçlara neden olmaktadır. Fazla basıncın ortaya çıkardığı olumsuz durumlar ileri düzeyde olabilmektedir. İstenen sonuca iletmediği gibi aynı zamanda maddi olarak zarara da sürükleyebilmektedir.

Basınç ölçmek adına kullanılan üç farklı transmitter arasında basınç transmitteri de bulunur. Firmamız tarafından satışı gerçekleştirilen bu araç sayesinde kişi ve makinelere koruma sağlanır. Kontrol sağlama amacı güden alet, mevcut basınç miktarını çevirir ve sayısal olarak ifade eder. Bu sayede nasıl bir ilerleme izlenmesi gerektiğine dair bilgi edinmek mümkündür. Gereken durumlarda kişiler/firma üretimi durdurabilir.

Basınç sensörü çeşitleri arasında farklı modeller bulunur. Bu modeller arasında:

  • Eriyik basınç ölçer,
  • Mutlak basınç ölçer,
  • Fark basınç ölçümü,
  • Gösterge ile basınç ölçümü bulunur.

Her bir model kullanım durumuna ve ölçüm yapabileceği aralıklara göre tercih edilir. Özellikle eriyik olan basınç sensörlerimiz gıda ve hijyen alanında sıklıkla tercih edilir. Mevcut yapıda bulunan basınç bu sayede pratik şekilde çevrilip ekrana yansıyabilmektedir.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı